Čočka s batátem

Luštěnin není nikdy dost a tak přikládám jeden velmi jednoduchý 20ti minutový recept:-)

  • batát
  • 2 lžíce ghí
  • 1 cibule
  • 2 stoužky česneku
  • 1/2 lžičky Garam Masala
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1 lžíce rajčakového protlaku (DM Bio)
  • čočka
  • umeocet, citron, sůl

Zvlášť uvaříme červenou čočku a batát (nakrájený na kostičky) v mírně osolené vodě. Na ghí osmažíme cibulku, osolíme, krátce zasmažíme rajčatový protlak a koření. Přimícháme uvařenou čočku a batát, prolisovaný česnek, a necháme spolu pár minut povařit. Můžeme dolít trochu vývaru, ve kterém se vařila čočka. Na závěr dochutíme trochou citronové šťávy a/nebo umeoctem. Podáváme s rýží. Můžeme na talíř přidat lžíci pickles a trochu listového salátu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *